Víťazom superkombinácie juniorov sa stal De Vettori, Falat až 31.

26.02.2014 Liptovský Mikuláš

Jasná 26. február (TASR) - Víťazom superkombinácie na MS juniorov v alpskom lyžovaní v Jasnej sa stal Talian Matteo De Vettori pred trojicou nórskych pretekárov. Najlepší zo Slovákov Matej Falat obsadil 31. priečku.

V superkombinácii, do ktorej sa spolu s predpoludňajším super-G započítaval aj jednokolový slalom sa najviac darilo De Vettorimu, ktorý dosiahol súhrnný čas 2:21,69 min. So stratou päť stotín sekundy obsadil druhú priečku Nór Adrian Smiseth Sejersted, bronzový bol jeho krajan Marcus Monsen, ktorý na víťaza stratil deväť stotín sekundy.

Najrýchlejší zo super-G Rakúšan Marco Schwarz superkombináciu nedokončil. Z kvarteta Slovákov skončil najvyššie 31. Falat, ktorý stratil na víťazného Taliana 4,3 sekundy. Na 36. mieste skončil Andreas Žampa so stratou 4,77. Matej Prieložný a Matúš Pavelka superkombináciu nedokončili, Martin Bendík a Martin Hyška vypadli už v super-G.

Falat skončil v super-G na 53. priečke, v superkombinácii obsadil 31. miesto. Popoludní si v slalome aspoň čiastočne napravil chuť po nie príliš vydarenej úvodnej jazde. "Myslím si, že to bolo určite lepšie ako v super-G. Išlo sa mi dobre. Hore som síce spravil chybu, skoro som vyletel von, ale vrátil som sa a došiel do cieľa," povedal Falat pre TASR. Sklamanie netajil ani Andreas Žampa. Ten po 57. mieste v super-G obsadil v superkombinácii 36. miesto. "Na to, že som slalom tento rok netrénoval, nebolo to také zlé. Chcel som však byť vyššie, aspoň do 30. miesta," prezradil Andreas Žampa. 
 

Vyberte región